Optometrie (of oogmeetkunde) is een wetenschap waarbij met behulp van metingen afwijkingen aan de ogen geconstateerd kunnen worden.
Bij een optometrisch onderzoek wordt de sterkte van de ogen gemeten. Daarnaast kijkt de optometrist naar de gezondheid van het oog om te bepalen of er afwijkingen aan het oog zijn, zoals b.v. macula degeneratie of een hoge oogdruk.imgDNEYEScanner2 250

Een optometrist onderzoekt uw ogen dus uitgebreider dan een opticien en gebruikt daarvoor (pupilverwijdende) druppels om ook de binnenkant van uw ogen goed te kunnen beoordelen.

Een optometrist is HBO opgeleid en werkt volgens duidelijke gedragsregels. Hoogstede Optiek & Horen beschikt als enige optiekzaak in regio Nistelrode - Oss - Uden over een full-time HBO-optometrist.

Komen er in uw familie oogziekten, zoals hoge oogdruk voor dan is het verstandig om een afspraak te maken voor een uitgebreid optometrisch onderzoek. Daarbij kijken we naar alle aspecten van de ogen, zoals: helderheid van de ogen , oogdruk, netvlies, dieptezien waarbij we een eerlijk advies geven of er een correctie nodig is en/of dat met bril of lenzen kan en/of de huidige correctie nog goed is.

Wilt u ook zo'n uitgebreid oogonderzoek en professioneel advies? Maak dan snel een afspraak bij Hoogstede Optiek & Horen.

.